Stichting Barav Music

Inschrijfnummer kamer van koophandel Eindhoven: 41217585

De Stichting

Stichting Barav Music ondersteunt op alle mogelijke manieren Ensemble Romancero bij haar bezigheden. Het biedt niet alleen een luisterend oor en een kritisch oog bij het algehele artistieke creatieproces, ook bij de planmatige uitwerking hiervan ondersteunt de stichting Ensemble Romancero met raad en daad. Wij danken dan ook de leden van het bestuur dat zij zich zo energiek en hulpvaardig inzetten voor het verwezenlijken van onze projecten.

De Code

Stichting Barav Music volgt in haar structuur de Cultural Governance Code 2019 te vinden bij: Stichting Cultuur+Ondernemen

Het Bestuur:

Ir. Hugo Menschaar – voorzitter
Hugo Menschaar, elektrotechnisch ingenieur, reisde in zijn vrije tijd al menigmaal voor concert of tentoonstelling stad en land af. Hij is dan ook een groot liefhebber van kunst en cultuur in het algemeen. Met zijn zowel technische als bestuurlijke achtergrond staat hij nu op onontbeerlijke wijze de stichting met raad en daad terzijde en werpt hij de nodige kritische blik op alle creatieve plannen die worden ontwikkeld.

Drs. Elly Kroes – penningmeester
Elly kroes is psychologe met een grote praktijk in het hartje van Oirschot. Daarnaast is zij een bevlogen muziekliefhebster van klassieke muziek. Zij is oprichtster en voorzitster van de stichting Oirschot Muziek, een organisatie die onconventionele klassieke concerten organiseert die altijd worden geopend met een kleine bijdrage van een muzikaal kind. Dit om de liefde voor klassieke muziek te bevorderen bij de nieuwe generaties.

Pia Wolters – secretaris
Pia Wolters heeft een grote interesse in cultuur en muziek. Als vrijwilligster bij het Ton Smitshuis gaf zij daar enige jaren tekst en uitleg en legde de collectie van deze schilder vast op de gevoelige plaat. Ook was zij betrokken bij de organisatie van het hiermee gelieerde cartoonfestival. Verder was zij tien jaar coördinator van de vrijwilligers van het Waalres Museum. Als oprichtster van de stichting Waalres Erfgoed was zij jarenlang de fotografe die alles vastlegde voor deze heemkundekring. Zij is hier nog altijd actief als bestuurslid en als beheerster van de grote fotocollectie van de stichting.

De Raad van Advies:

Bart de Groof
Neerlandicus en cabaretier Bart de Groof zet de Nederlandse taal op alle mogelijke fronten in. Al jong werd hij onder de vleugels genomen van artistiek mentor Seth Gaaikema. Deze stelde zijn technicus beschikbaar voor Barts cabaretdebuut “Dichterbij”. In 1993 werd Barts eerste bundel theaterteksten, “De Debutant” uitgegeven, geillustreerd door Peter van Straten. Hiernaast publiceerde hij gedichten en proza en schreef hij teksten voor theatervoorstellingen en musicals. Bij Foundation Simon Vestdijk kwam “Meisje met je rode lippen” uit, een bundel hertalingen van gedichten van Heinrich Heine. De laatste jaren richt Bart zich sterk op de vertalingen van Franse chansons welke hij zelf met zijn vaste pianist Frans van der Tak op de planken brengt.
www.bartdegroof.nl

Marijke Nekeman
Voorzitter Vrije KNTV, pianiste, componiste en podiumkunstenares

Comité van aanbeveling

Marie-Cécile Moerdijk
Concertzangeres, schrijfster, tv-persoonlijkheid en tevens voormalig stadsdichteres van Lommel (BE).

Wim Hoekx
Cultuurfunctionaris, programmator CC de Adelberg in Lommel en programmator van de Noord-Vlaamse klassieke muziekserie Noorderklanken.

Jan van Gogh
Beeldend Kunstenaar