Mirjam Wesselink – Sopraan

Mirjam Wesselink

Mirjam Wesselink de Barrientos, sopraan, begon haar muziekstudie op de piano aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam en sloot deze met goed gevolg af met hoofdvak zang aan de Hoge School van de Kunsten Utecht bij Marianne Blok (techniek en opera) en Hanneke Laméris (lied interpretatie). Opera-Masterclasses volgde ze o.a. bij Mia Besselink en Christina Deutekom.
Zij legde zich toe op de vertolking van Spaanstalige liederen en het Italiaanse klassieke repertoire, muziek met welke zij van jongs af aan vertrouwd was en waarmee zij meerdere malen optrad in het Concertgebouw van Amsterdam en voor de landelijke radio en televisie.

Haar discografie omvat o.a. CD “Caminante”,voor welke zij de oud-Spaanse liederen van Federico García Lorca arrangeerde voor zang, viool en piano en, in samenwerking met Michael Benedik, CD “Barcarola”, eveneens met een aantal arrangementen van haar hand, ditmaal op de “Bel Canto” liederen van Rossini en Donizetti voor zang, gitaar en contrabas. En natuurlijk, samen met Romancero, de CD “Het lied van Roelant” voor welke zij uit de slechts enkele muziekfragmenten die vanhet Roelandslied bewaard zijn gebleven een theatraal muziekspektakel creëerde.