Gustavo Barrientos Wesselink – Klavecimbel / Piano

Gustavo Barrientos Wesselink

Gustavo Barrientos Wesselink, jong talent, groeit op in een muzikaal gezin. Al van jongs af aan ontmoette hij gerenommeerde musici in de huiselijke kring die kwamen repeteren.
Vanaf zijn 6e startte hij met pianoles bij zijn moeder. Omdat hij over een mooie jongenssopraan beschikte werd dat al snel uitgebreid met zangcoaching. Tot aan zijn mutatie van zijn stem trad hij herhaaldelijk samen met zijn ouders op tijdens concerten, ook in het buitenland. Gedurende twee jaar gaf hij als levend kunstwerk, genaamd Family, van kunstenares Francesca Grilli, meerdere performances per jaar in het van Abbemuseum in Eindhoven, waarbij 3 generaties van een familie verdeeld over de 4 etages in samenzang de collectie bezongen.

Ondertussen vorderde hij gestaag met piano. Sinds zijn dertiende krijgt hij les van de vermaarde pianiste Eliane Rodrigues aan het conservatorium in Antwerpen. Tevens volgde hij masterclasses bij Marietta Petkova tijdens de International Masterclasses Apeldoorn 2021 en voorjaar 2022 bij de Russische pianiste Elina Margolina Hait aan het Duitse Phoenix Institut. Ook dat voorjaar mocht hij een recital verzorgen tijdens het Storioni-festival in Eindhoven.

Gustavo studeert inmiddels aan het Jong Conservatorium van Antwerpen. Naast de pianolessen van Eliane Rodrigues volgt hij nu ook compositieles bij Alain Craens. Tevens is hij uit interesse begonnen zich te bekwamen op het klavecimbel. Op de piano is Gustavo een romanticus “Pur Sang”: zijn grote voorliefde ligt al sinds zijn vroegste jaren bij het romantische repertoire, met name van Grieg en Chopin.